Ασιατικές πτώσεις αποδόσεων

Ασιατικές πτώσεις αποδόσεων

Τι ακριβώς είναι οι ασιατικές πτώσεις αποδόσεων σε ένα σημείο ή πιο γενικά η αλλαγή στην αγορά ενός αγώνα; Οι στοιχηματικές ορίζουν πριν από κάθε αγώνα τις αρχικές αποδόσεις στην αγορά του κάθε αγώνα και του κάθε σημείου. Έτσι έχουμε τις στάνταρ αποδόσεις για κάθε σημείο.

Πτώση ασιατικών αποδόσεων

Μέχρι όμως την ώρα που θα αρχίσει ο συγκεκριμένος αγώνας αρκετές αλλαγές στις αποδόσεις και κάποιες φορές βλέπουμε μεγάλες πτώσεις σε κάποια απόδοση, δηλαδή μπορεί ένας άσσος να άνοιξε τρεις μέρες πριν από το ματς στα 2,20 και μέχρι την ώρα του αγώνα να έπεσε στα 1,60. Αυτές οι αλλαγές έχουν εξήγηση. Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες ξεκίνησαν να ποντάρουν στο σημείο αυτό και οι τζίροι στοιχήματος αυξανόντουσαν με αποτέλεσμα οι στοιχηματικές να αλλάζουν τις αποδόσεις στα σημεία τους ανάλογα με το πως κινείται η αγορά. Ένας άλλος λόγος που βλέπουμε αλλαγές στις αποδόσεις είναι οι ειδήσεις π.χ τραυματισμοί, απουσίες, αλλαγές προπονητών κλπ. Άλλος λόγος μπορεί να είναι το κίνητρο, αν μια ομάδα θέλει άμεσα βαθμούς και παίζει απέναντι σε μια αδιάφορη ομάδα. Άλλος λόγος μπορεί να είναι η περίεργη υπερφόρτωση ενός σημείου.

Κατανόηση των αλλαγών στις αποδόσεις

Εμείς ως παίκτες του στοιχήματος οφείλουμε να παρατηρούμε τις αλλαγές και να ίσως κάποιες φορές να τις εκμεταλλευόμαστε. Ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος παίκτης θέλει να ποντάρει σε ένα αουτσάιντερ και την ίδια ώρα ξέρει ότι η αγορά θα κινηθεί στην αντίπαλη ομάδα τότε καλό είναι να μην βιαστεί να ποντάρει στο σημείο αυτό καθώς είναι πολύ πιθανό η απόδοση να ανέβει. Το αντίθετο πρέπει να συμβεί αν κάποιος παίκτης εντοπίσει μια καλή απόδοση σε ένα φαβορί, πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να ποντάρει από νωρίς το σημείο του γιατί το πιο πιθανό είναι η απόδοση αυτή να έχει πτώση.

Συμπέρασμα

Καλό είναι λοιπόν ως παίκτες να παρατηρούμε τις αλλαγές τις αποδόσεις, να μάθουμε να κρίνουμε πότε και αν μας συμφέρει να ποντάρουμε μια απόδοση που έτυχε μεταβολής, αλλά και πολλές φορές μια άνοδος της απόδοσης που σκεφτόμασταν να ποντάρουμε να μην μας βάζει σε πονηρές σκέψεις αμέσως και να αλλάζουμε αδίκως γνώμη.

Διαβάστε εδώ για το ασιατικό χάντικαπ